Konszignációs raktár

A gyorsan fogyó rezsianyagok felhasználásában gyakori gond, hogy főleg sokféleségük miatt, több beszállítótól kell megvásárolni. Ez időigényes folyamat és emberi erőforrást köt le, ráadásul az optimális raktárszint is nehezen tervezhető. Ezeknek a termékeknek a fogyását rendszerint nem mérik, hiszen az áruk elenyésző a beépülő anyagok árához képest. Nyilvántartás hiánya miatt gyakori eset, hogy a napi munkamenet elvégzését akadályozza egy termék hiánya.

Ennek a helyzetnek a kezelésére korábban csak az a megoldás létezett, ha előrelátóan nagyobb mennyiség került raktározásra, ez azonban az előfinanszírozással járó likviditási nehézségekhez vezetett. Cégünk konszignációs raktár szolgáltatása úgy nyit fejezetet a probléma megoldására, hogy nem idéz elő pénzügyi nehézséget. A partnerünk telephelyén kihelyezett konszignációs raktárban, tároló szekrényben a szerződött termékekből  1-2 havi mennyiséget helyezünk ki. Költség csak felhasználással keletkezik, a fogyás elszámolása minden hónapban az elvégzett leltár alapján történik. Ez jelentősen javíthatja a cég likviditását.

 

A készletszint ellenőrzését és az optimális raktárkészlet szinten tartását munkatársaink folyamatosan végzik. A biztosított riportok alapján könnyű kiszűrni a nem forgó termékeket és lehetőség van a konszignációs raktárban lévő termékek körét változtatni.

Elszámolási rendszer

A konszignációs raktár üzemeltetésének egyik legkényesebb pontja a pontos elszámolási rendszer, amelyhez cégünk a következő folyamatot dolgozta ki:

Konszignációs raktár leltár

A konszignációs raktárban található cikkeket munkatársunk az Ön cégének munkatársával minden hónap utolsó munkanapján leleltározza. A leltárív tartalmazza a hónap eleji nyitókészletet, a hóközi beszállításokat és esetleges visszárut, valamint a leltárban résztvevők rögzítik a raktáron lévő készlet mennyiséget, ez a havi zárókészlet, és kiszámítják a leltáríven a havi fogyást. A hóközi beszállítások áttekintésére egy szállítólevél mátrixot biztosítunk.

Konszignációs raktár készlet-elszámoló igazolás

Cégünk a leltáríven rögzített fogyás alapján egy Konszignációs készlet-elszámoló igazolást készít, amely tartalmazza a hónap eleji nyitókészletet, a hóközi beszállításokat és esetleges visszárut, valamint a leltár során rögzített zárókészletet és fogyást. Az elszámoló ívet munkatársunk aláíratja az Ön cégének megbízott munkatárásával. Cégünk az aláírt elszámolóíven rögzített fogyás alapján állítja ki a havi fogyásnak megfelelő számlát.

Ügyfeleinknél több mint 60 konszignációs raktárat üzemeltetünk melyet a tapasztalatok alapján partnereink elvárásainak megfelelően működtetünk.

A konszignációs raktár előnyei:

  • Azonnal hozzáférhető termékek az ön saját telephelyén
  • Likviditás javítása, csak az elhasznált termékek után kell fizetni, nem kell előfinanszírozni
  • A készlet szint ellenőrzését és az optimális raktárkészlet szinten tartását a ZLT folyamatosan végzi
  • Termékkör kiválasztása, bővítése, szűkítése az ön igényei szerint a ZLT termékpalettájáról
  • Havi leltár, saját leltár ívünkön, munkatársunk az ön cégének munkatársával közösen végzi

Felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk, területi képviselőink vagy irodai kapcsolattartónk rendelkezésére állnak.